ПОЗА МЕЖАМИ РОЗУМУ: Життя і Відкриття 15 Великих Комп'ютерних Науковців

поза межами розуму

Інформатика є однією з найпотужніших сил, що формують сучасне суспільство та майбутнє, але водночас вона залишається однією з найменш зрозумілих. Хто стояв за найважливішими проривами, і як їм це вдалося?

Книга "Поза межами розуму" запрошує читачів познайомитися з 15 видатними комп'ютерними науковцями планети, серед яких вісім лауреатів премії Тюрінга — своєрідного Нобеля у світі комп’ютерних наук. Науковці відкривають себе через захоплюючі історії про свої перші натхнення та впливи, розповідають про свій внесок в інформатику і діляться думками про яскраве майбутнє цієї галузі.


Чому Ми Написали Цю Книгу?

Уявіть собі зустріч з Ісааком Ньютоном у 1690 році. Ви могли б запитати його про погляди на інерційні сили, а він, можливо, розповів би вам про спогади з ферми у Вулсторпі. Саме можливість поспілкуватися з живими "Ньютонівськими" геніями у світі комп'ютерних наук надихнула нас на написання книги "Поза межами розуму".

Що Кажуть Критики.... 

"Поза межами розуму: Життя і відкриття 15 великих комп'ютерних науковців" від Денніса Шаші та Кеті Лазер — це чудова колекція біографій та інтерв'ю... Сучасна інформатика бере свій початок лише з 1930-х років, і більшість засновників все ще з нами. Це наче ми мали б можливість поспілкуватися з Евклідом, Архімедом та Галілеєм.

Л.Р. Шеннон, "Про Цифрову Історію," The New York Times, розділ Science Times, вівторок, 29 серпня 1995 року
Чи мрієте ви стати комп'ютерним науковцем або виховати того, хто змінить світ? Жодних чітких рецептів успіху немає, але, судячи з коротких біографій у цій книзі, комп'ютерні генії завжди були скептичними, з широким світоглядом, допитливими та веселими, розвивались швидше за однолітків, а також й упертими, і не думали про те, що можуть створювати проблеми. Дональд Кнут, що був одним з початківців комп'ютерних алгоритмів, у восьмому класі знайшов на 2000 рішень більше рішень до словесної гри від виробника шоколадок, ніж сам виробник вважав можливим; Даніель Хілліс, засновник масово паралельної архітектури, створював іграшки для Milton Bradley під час навчання в MIT. Створюють проблеми? Так, якщо це, наприклад, підрив авторитету, адже винахідник FORTRAN, Джон Бекус, настільки ненавидів школу, що прогулював уроки, а Алан К. Кей, розробник об'єктно-орієнтованого програмування, був відсторонений від навчання у Бруклінській технічній школі за непокору.... Денніс Шаша та Кеті Лазер написали цікаву й інформативну книгу про науковців, які — визнаємо ми це чи ні — суттєво змінили світ, який ми сприймаємо як належне.

Кріс Гудріч, рецензія на книгу, The Los Angeles Times, неділя, 12 листопада 1995 року
"Поза межами розуму" написана живо, тримає інтерес, наповнена прекрасними інсайтами, прикладами та історіями, і загалом надихає. Окрім того, вона приносить безліч задоволення.

Девід Гелернтер, професор інформатики, Єльський університет, автор книг "Дзеркальні Світи" і "1939: Втрачений Світ Ярмарку"

Перегляньте Також

Ми відібрали уривки з вступу та початку чотирьох розділів, щоб дати вам уявлення про те, що міститься в книзі.

Невелика Вибірка Анекдотів 

Загадка, з якої почалася теорія складності. 

Де був Дейкстра, коли відкрив алгоритм найкоротшого шляху. 

Як Річард Фейнман став учасником проєкту Connection Machine Дені Хілліса. 

Як Замовити Копію? 

Щоб замовити телефоном: (США та Канада) 1-800-777-4643; (Північна та Південнв Америки, Європа та Африка) (49) 30-82-071, офіс у Берліні; і (Азія та Австралія) (852) 72-73-96-98, офіс у Гонконгу.

Щоб замовити електронною поштою зі США, Канади та Мексики.

Щоб замовити електронною поштою з будь-якого іншого місця.

Що Вказати в Замовленні

  • ПОЗА МЕЖАМИ РОЗУМУ: Життя і Відкриття 15 Великих Комп'ютерних Науковців Авторів Денніса Шаші та Кеті Лазер.
  • ISBN: 0-387-97992-1
  • Дата публікації: серпень 1995 року.
  • Видавництво: Copernicus/ An Imprint of Springer-Verlag, New York, Inc./175 Fifth Avenue/ New York, New York 10010
  • Рекомендована роздрібна ціна: $23 (США) $33 (Канада)
  • Коментарі вітаються. Будь ласка, надішліть їх на shasha@cs.nyu.edu.
What was changed:
Sources:
Back to blog
Too much schoolwork and too little time?
24/7 Support
Plagiarism Report
Negotiable Price
Unlimited Revisions
Order Essay